اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اظهارات سیاسی اخیر «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: «روسیه از آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) انتظار دارد برای نظارت بر تاسیسات برنامه هسته ای ایران رویکردی بی طرفانه اتخاذ کند. برنامه هسته ای ایران تحت شدیدترین تدابیر نظارتی آژانس است.
به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شامگاه چهارشنبه گفت: روسیه از آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) انتظار دارد رویکردی بی طرفانه برای نظارت بر تاسیسات برنامه هسته ای ایران اتخاذ کند.
طبق گزارش خبرگزاری روسی «تاس» سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه در نشست خبری خود اظهار داشت: «ما انتظار داریم که آژانس بین المللی انرژی اتمی بتواند در چارچوب وظایف فنی خود، بدون دخالت در سیاست، بدون تسلیم شدن در برابر ترفندهای کاملاً انحرافی کشورهای غربی، عینیت و بی طرفی نظارت خود را تضمین کند. ما این را تضمینی ضروری برای همکاری سازنده بین آژانس و ایران می دانیم که همواره از تقویت آن حمایت می کنیم.»
زاخارووا در ادامه به اظهارات ادعایی گروسی مبنی بر «توانایی ایران برای ساخت سلاح هسته ای» واکنش نشان داد و گفت :«چنین اظهارات سیاسی و یک جانبه که به امید معرفی آژانس به عنوان همدست و حتی گاهی آغازگر حملات سیاسی به تهران انجام می شود، همیشه یک هدف را دنبال می کند و آن این است که برنامه هسته ای ایران را به عنوان تهدید اصلی در غرب آسیا معرفی کند که با هر وسیله ای می توان با آن مبارزه کرد.»
اظهارات اخیر گروسی درحالی است که او پیشتر اذعان کرده بود که سلاح هسته ای در سیاست کلان ایران هیچ جایگاهی ندارد.
در عین حال، همانطور سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه گوشزد می کند، «غرب در تلاش است تا از مسئولیت نقض فاحش قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل و بن بست کنونی در برجام که برای محدودسازی برنامه هسته ای ایران اجتناب کند.»
زاخارووا افزود: «جامعه بین الملل درک روشنی دارد که این کشورهای غربی بودند که در انعقاد مجدد توافقنامه (برجام) خلل ایجاد کردند، درحالی که تهران بارها آمادگی خود را برای بازگشت به پارامترهای برجام اعلام کرده است اما ایران شروط خود برای بازگشت به برجام را، حرکت متقابل از سوی واشنگتن، بروکسل و لندن اعلام کرده اما غرب حاضر به همکاری نشده است.»
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه افزود: «معاهده و برجام هیچ محدودیت برای توسعه انرژی هسته ای صلح آمیز وجود اعمال نکرده است. این عدم محدودیت مشروط بر این است که تمام فعالیت های هسته ای در کشور تحت کنترل آژانس باشد. برنامه هسته ای ایران، تحت شدیدترین نظارت آژانس بوده و همچنان باقی است.»
همانطور که زاخارووا اظهار داشت، دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال 2018 با ادعای ناقص بودن توافق هسته ای از آن خارج شد. ایران در ازای لغو تحریم های بین المللی در این توافق، فعالیت های هسته ای خود را محدود کرد. دولت ترامپ با در پیش گرفتن سیاست «کارزار فشار حداکثری» ضمن بازگردانی تحریم های پیشین علیه ایران، تا آخرین روزهای خود در کاخ سفید به اعمال تحریم ها علیه ایران ادامه داد.
ایران پس از یک سال ونیم تحمل تحریم های آمریکا و بدعهدی کشورهای اروپایی توافق در عمل به تعهداتشان نسبت به کاهش تاثیر تحریم ها و عادی سازی روابط تجاری با ایران، اعلام کرد که طبق حق مشروع خود برای اتخاذ تدابیر جبرانی طبق بند 36 برجام، از برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق هسته ای فاصله می گیرد. اگرچه، ایران اعلام کرده است در صورتی که اعضای توافق برای احیای آن پایبندی دوجانبه به تعهدات ارائه سیاسی و حسن نیت نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی «خوب» برای لغو کلیه تحریم ها است.
دولت «جو بایدن» در مارس 2022 مذاکرات وین برای احیای توافق هسته ای را به طور غیرمستقیم با ایران و با مشارکت اعضای اصلی این توافق آغاز کرد. اگرچه، این مذاکرات با وجود برخی پیشرفت های فنی بی نتیجه ماند.
ترامپ پس از پیروزی در انتخابات پنجم نوامبر درباره ایران گفته بود نمی خواهد مانع پیشرفت ایران شود اما مانع هسته ای شدن آن خواهد شد.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}